Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Απάντηση στην Α.Σ.Ε.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Την ώρα που ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον αυταρχισμό της Υπουργού , αντιμέτωπος με την αξιολόγηση ,με την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας , τα δύο μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εκλεγμένα με την ΑΣΕ επιλέγουν να στείλουν μια  ανακοίνωση στα σχολεία στοχοποιώντας τα  υπόλοιπα πέντε μέλη του Δ.Σ. για δήθεν εμπόδια και καθυστέρηση στην οργάνωση των συναδέλφων απέναντι στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου. Τα πέντε μέλη του Συλλόγου εκλεγμένα με τη  ΔΗΣΥ έκαναν αυτό που ορίζει η ΔΟΕ.
Ακολούθησαν και ακολουθούν πάντα τις αποφάσεις της ομοσπονδίας με βάση το χρονοδιάγραμμα που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της ΔΟΕ για τις Γενικές Συνελεύσεις και την Ολομέλεια Προέδρων ,ασφαλώς και από τα  εκλεγμένα μέλη της ΑΣΕ στην ΔΟΕ . Αποφάσισαν Γενική Συνέλευση σε ημερομηνία που όρισε η Ομοσπονδία  .

Μας εγκαλούν αυτοί που είναι απέναντι σε κάθε απόφαση του Συλλόγου. Αυτοί που πάντα βάζουν μπροστά τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα , αυτοί που με τη στάση τους διχάζουν τον κλάδο. Με αυτές τις λογικές  δημιουργούν  προβλήματα συνοχής στην  κοινή πορεία για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων των εκπαιδευτικών και της Παιδείας. Την ώρα που οι συνάδελφοι βρίσκονται απέναντι στην αξιολόγηση της Κεραμέως είναι ξεκάθαρο πως άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν οι συναδέλφισσες που υπογράφουν αυτό το κείμενο .

Η πλειοψηφία του  Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας αποφάσισε  να προσφέρει ως  δωρεά στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας  δύο συσκευές  εξέτασης  των μικρών ασθενών του νομού μας . Όπως έχετε ενημερωθεί όλοι σας και από παλιότερες ανακοινώσεις μας και δελτία τύπου , είναι μια απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου. Για  αυτήν την απόφαση στήθηκε στην Πλατεία Στέλιου Μαργαρίτη παζάρι με αντικείμενα που δημιούργησε η ομάδα εικαστικών των δασκάλων  το περασμένο Πάσχα. Με τα έσοδα αυτά και με τη συμβολή των μελών του Συλλόγου θα υλοποιηθεί σύντομα αυτή η απόφαση . Για το μόνο που μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει είναι πως αργήσαμε λίγο. Είναι όμως, συνάδελφοι, το λιγότερο που μπορέσαμε να κάνουμε για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία ,αλλά και σε όσα μικρά παιδιά θα  χρειαστούν περίθαλψη . Είναι αυτό που επιτάσσει η συνείδησή  μας ,δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία μας απέναντι στα παιδιά του λαού , ως εκπαιδευτικοί.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ο αντίπαλος  δεν είναι ανάμεσά μας . Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης για την Παιδεία , οι αποφάσεις και οι νόμοι της Υπουργού Παιδείας που έχουν  μετατρέψει το σχολείο σε ένα τερατώδη γραφειοκρατικό βραχνά που στραγγαλίζει την ελεύθερη βούληση εκπαιδευτικών και μαθητών. Εναντίων όλων αυτών χρειάζεται να στραφούμε και όλοι μαζί να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα για να παλέψουμε να  ζούμε από το μισθό μας και για να ξανακάνουμε το δημόσιο σχολείο, χώρο χαράς και δημιουργίας για όλους μας . Να παλέψουμε όλοι μαζί  να ανατραπούν οι πολιτικές που υποβαθμίζουν και συρρικνώνουν το δημόσιο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου