Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Επιμορφωτική συνάντηση

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνέχεια της επιμορφωτικής συνάντησης στο Δ.Σ. Μαντουδίου ,οργανώνει νέα επιμορφωτική συνάντηση   την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου  2024  το απόγευμα  και ώρα 6.00  στο 3ο Δ.Σ. Χαλκίδας με την κυρία  Καραβόλτσου Αθηνά, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια (επί πτυχίω), Εκπαιδευτικός (Msc, Mst) με θέμα :

«Διαχείριση τάξης - αύξηση της συνοχής της ομάδας - πρόληψη της επιθετικότητας»

·        Στυλ διαχείρισης τάξης από τον εκπαιδευτικό: χαρακτηριστικά και συνέπειες.

·        Οι ρόλοι των μαθητών στη δυναμική των σχέσεων στην τάξη: ο «κλόουν», ο «αποδιοπομπαίος τράγος», κ.ά. και η διαχείρισή τους.

·        Ανάθεση ρόλων στην ομαδοσυνεργατική μάθηση, διαδικασίες αξιολόγησης, διαχείριση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες

·        Εξωτερικά και εσωτερικά κίνητρα για τη μάθηση: κανόνες τάξης, αμοιβές και συνέπειες, ευθύνες, επιλογές, πρωτοβουλίες μαθητών.

·        Δραστηριότητες – "παιχνίδια" συνεργασίας, σωματικής και ψυχικής οικειότητας / αύξηση της συνοχής και της εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών.

·        Επικοινωνία γονέων - εκπαιδευτικών / αύξηση της συμμετοχής των γονέων.

Παρακαλούμε τις δ/ντριες -πρ/μενες ,τους δ/ντές -πρ/μένους των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων,  να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς των σχολικών τους μονάδων, καθώς και τους γονείς  για την επιμορφωτική μας συνάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου